Germana distractiva pentru copii

De ce și cum să dezvoltăm inteligența emoțională in școli ?
01/10/2015
Job de predare germana pentru copii!
16/01/2016

12003921_1131175240243397_3617288318460856085_n – Sâmbăta asta o să te distrezi teribil!

– Ei da! Unde mergem?

– La un atelier de limba germană!

– Dar eu nu știu germană!

– Tocmai, o să înveți!

– Nu merg.

– Și o să te și distrezi!

– Bineee, mergem…

Dialogul a fost purtat într-o vineri seara, cu fetița mea în vârstă de cinci ani, după ce am aflat de atelierul de limba germană organizat de Ed4Lead. Nu știam exact cum o să fie, însă de un lucru eram sigură: organizatorii, împreună cu profesoara, vor face totul pentru ca fata mea și viitorii ei colegi să se simtă cât mai bine. În plus, voiam să-i și testez adaptabilitatea copilei la situații noi, că nu prea excela la capitolul ăsta. Bine, e adevărat că mergea și prietena ei cea mai bună la același atelier, așa că fetița era, cumva, într-o ușoară zonă de confort.

Totuși, am mers puțintel sceptică, cu fel de fel de gânduri în minte – „n-o să vrea să stea în sală fără mine”, „o să plângă”, „poate n-o să priceapă nimic din ce vorbește profesoara”…

Dar n-a fost deloc așa!

Dimpotrivă, copila chiar a stat și fără mine, a priceput tot ce a zis doamna. Și nici n-a plâns! Victorie, așadar, pe toate fronturile! Cum s-a întîmplat asta am priceput după ce am văzut fotografiile de la atelier și am stat puțin de vorbă cu Roxana Ologeanu, „doamna de germană”. Au dansat, li s-a citit și explicat o poveste în germană, au râs foarte tare, au colorat… În felul ăsta au învățat cuvinte în germană, s-au familiarizat cu un vocabular minim. Iar fetița m-a lămurit pe deplin în privința metodei aplicate: „E foarte distractiv, mami, vreu să mai venim!”.
Și am mai fost. În fiecare sâmbătă mergem la distracție nemțească, dacă pot să-i spun așa. Ultimele două dăți au cântat, au pictat, au făcut chiar un fluture dintr-o lingură de lemn… Și da, toate atelierele au o tematică – de pildă „fructele”, „corpul uman”, „lumea animalelor” – legate între ele, într-o logică a învățării limbii, de către tânăra profesoară ce știe să se joace cu copiii și să-i cucerească de la primele întâlniri.

Am povestit despre atelierul de germană la care mergem multor cunoscuți; ce să zic, m-am tot lăudat. Iar o amică mi-a cam tăiat din avânt cu o replică aruncată din mers: „Germana e foarte greu de învățat, iar fiică-ta e cam mică”…
Se poate să aibă dreptate. Dar ieri, când fata se juca cu păpușile, se auzea tare din camera ei: ein, zwei, drei…

* * *

Așa că, dacă vreți și voi să mergeți, trebuie să vă înscrieți: sofia.ungureanu@ed4lead.ro

Cursul ține o oră și 20 de minute, costă 35 de lei iar modulul lunar 100 lei și are loc pe Tărâmul Magic Voi Reuși (în complexul Miramar, la After School, bd. Chișinău nr. 6-8). O grupă are maximum 10 copii.

Scris de: Felicia Niculae

Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *