Hai să ne cunoaștem! Prin joc, spre sănătate

Eu, Micul Povestitor
21/06/2015
Atelierul de creație din Focșani
21/06/2015

În data de 21 septembrie 2013, Asociaţia Caritas Bucureşti, împreună cu cei 2 parteneri, Asociaţia Zâna Măseluţă şi  Ed4Lead, au organizat în curtea Complexului de Servicii Sociale un eveniment de educaţie pentru sănătate. La această acţiune au participat 70 de persoane, dintre care 34 copii (beneficiari ai Centrului Social şi copii de la Casa Sf. Ioan), 11 părinţi/bunici şi 25 de reprezentanţi ai celor 3 organizaţii (voluntari şi profesionişti).

Scopul evenimentului a fost de a motiva copiii şi părinţii să acorde o mai mare atenţie igienei şi măsurilor de prevenţie a afecţiunilor dentare şi a sănătăţii în general. Această iniţiativă continua demersurile ce au fost iniţiate de asociaţie şi partenerii săi, prin care o parte dintre copiii beneficiarii ai Asociaţiei Caritas Bucureşti au primit deja consultaţii stomatologice ce vor fi urmate de tratamente stomatologice individualizate, acordate gratuit de Asociaţia Zâna Măseluţă, urmând ca de acest program să beneficieze aproximativ 100 de copiii din programele asociaţiei.

Evenimentul a cuprins activităţi educativ-recreative, jocuri adaptate fiecărei grupe de vârstă şi coordonate de voluntarii Ed4Lead. Copiii au avut prilejul de a interacţiona, de a-şi face noi prieteni, de a se integra într-un grup, de a socializa şi de a se cunoaşte mai bine.

Copiii au primit cadouri constând în periuţe, paste de dinţi şi fructe, s-au putut apropia mai mult de doamna doctor stomatolog care se va ocupa de fiecare caz în parte, iar la finalul evenimentului s-au bucurat de un spectacol de teatru, atractiv şi în egală măsură, educativ oferit de Ed4Lead.

Copiii au fost extrem de încântaţi, manifestându-şi interesul pentru evenimente viitoare, dar mai ales şi-au exprimat dorinţa de a urma tratamentele dentare, numărul de copii programaţi la consultaţiile gratuite a crescut, iar motivaţia şi interesul acordat igienei dentare şi a tratării afecţiunilor fiind mult mai vizibile.

Mulţumim partenerilor noştri, în numele copiilor şi al membrilor asociaţiei pentru această activitate care a adus un moment de bucurie în viaţa acestora, un plus de cunoaştere şi de speranţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *