Să-i învățăm pe copii IERTAREA

Interviu coregraf Viviana German: Un copil care face ce îi place este unul fericit!
22/06/2015
Misiune
28/06/2015

thejourney

E un apel pe care Brandon Bays, autoarea bestselleruluiCălătoria. Un ghid excepțional pentru vindecarea vieții tale și eliberarea ta îl face către părinți, educatori, terapeuți, oricare dintre adulții care se simt responsabili de sănătatea și echilibrul micuților. În toate cărțile sale vorbește despre potențialul nelimitat al copiilor, care se nasc diamante pure, dar se văd nevoiți să-și acopere strălucirea în timp, prin contactele sociale, adunând straturi peste straturi de critică, rușine, ambiții ale altora, frustrări etc.

E un fapt comun deja în lumea psihologilor, dar și a educatorilor, că traumele înregistrate în copilărie inhibă dezvoltarea armonioasă a copilului. Iar traumele emoționale pot corupe în grad maxim capacitățile celui mic. O experiență banală în ochii adultului poate căpăta proporții uriașe în mintea și sufletul copilului, așa că nu poți știi niciodată ca părinte ce acumulează în timp cel mic, chiar dacă dai dovadă de responsabilitate și atenție.

Ce ne propune autoarea? Un parteneriat permanent între adult și copil, un respect sporit față de capacitățile, nevoile și trăirile celui de care ești responsabil, comunicare asertivă și, evident, calătoria. Călătoria este un instrument realizat printr-o profundă experiență personală care, în final, a condus la autovindecare de o cumplită boală. În timp, Brandon Bays a pus la punct o modalitate prin care experiența să fie dată mai departe și folosită de un număr foarte mare de oameni, cu rezultate remarcabile. Iar instrumentul pentru cei mici este o adaptare pentru lumea copilăriei. Este o invitație la instrospecție a celui mic, care, lăsând să funcționeze intuiția și instinctul va putea scoate la lumină amintiri și emoții refulate. Acestea sunt eliberate și vindecate prin iertare. Copiii iartă cu ușurință, noi trebuie să le oferim doar cadrul necesar și să înțelegem valoarea profundă a acestei acțiuni. Iar pentru noi ca adulți va fi o lecție, pentru că, din orgoliu și încăpățânare ne este foarte greu, în general, să ștergem cu buretele supărări, jigniri, neliniști, pe care le cărăm ca pe o cocoașă toată viața.

Brandon Bays este o forță. Cine a stat în preajma ei a simțit cu siguranță uriașa energie pe care o degajă, a auzit un discurs plin de coerență și substanță,  a văzut profunda generozitate care stă în spatele fiecărui gest pe care-l face. Și de ce să nu dăm copiilor noștri o șansă în plus, asimilând informații și experiențe pe care oameni cu har le-au pus la dispoziția noastră?

Adevărata comuniune și comunicare între ființele umane nu pot apărea decât atunci când iertăm din toată inima. Atunci ne simțim ușori și capabili de lucruri mărețe. Să învățăm noi ca adulți lecția iertării este o mare oportunitate de dezvoltare personală, dar să-i învățăm lecția iertării pe copiii noștri este o datorie.

Pentru detalii a se studia Brandon Bays, Călătoria pentru copii. Eliberarea minunatului potențial al copilului tău, Editura Adevăr Divin, Brașov, 2014.

De asemenea, cei care doresc să învețe metoda ”Călătoria” pentru a o aplica atât la copii, cât și la adulți, pot participa la seminarul ”Journey Intensive”, în București, între 2-4 octombrie 2015, când Brandon Bays revine în România pentru a susține a VI-a ediție a acestui seminar!

Detalii și informații legate de înscrieri veți găsi începând cu data de 25 iunie pe site-ul www.thejourney-romania.com,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *