Şcoala de Vară Comunitară Ciocăneşti-Dâmbovița, ediția 2012

Şcoala de Vară Comunitară Ciocăneşti Dâmbovița, ediția 2013
21/06/2015
Atelierul de creație din Focșani
21/06/2015
În perioada 7-21 iulie 2012, Asociaţia pentru Educaţie, Antreprenoriat și Leadership-ApEAL, a desfășurat în parteneriat cu Ed4Lead, a III-a  ediție a Şcolii de Vară  Comunitare Ciocăneştiîn localitatea Ciocăneşti-Dâmboviţa.
Se doreşte crearea unui model de şcoală de vară comunitară cu scopul clar de a consolida  baza de schimbare a comunităţii rurale din punct de vedere cultural-educational.

Eradicarea sărăciei şi accesul la bunăstare  prin educaţie pentru succes! Aceasta este paradigma în care dorim să se desfăşoare activitatea şi în care sunt gândite atelierele.
În baza experienţei de până acum avem în proiect lansarea unei platforme de resurse pentru a pune la dispoziţie şi altor comunităţi rurale experienţa noastră în realizarea unei şcoli de vară comunitare, cu privirea spre viitor.
Proiectul este dedicat copiilor din clasele I-X din cadrul a trei şcoli din localităţile Ciocăneşti, Urziceanca şi Vizuresti, judeţul Dâmboviţa. Astfel, proiectul C.H.A.N.G.E., organizat de către AIESEC, a permis accesul la multiculturalism prin intermediul unor traineri internaţionali, dar şi cu ajutorul educaţiei non-formale, prin artă şi joc.
Pe de altă parte această şcoală este şi un bun exemplu de colaborare în societatea civilă rurală, intre un ONG “urban” şi Primăria locală sau Biblioteca Comunală şi Şcoală Multiculturală Vizurești.
“Participanţii (137 de elevi) la şcoala de vară au avut teme provocatoare referitoare la modelarea lor ca oameni, precum: dezvoltare personală, time management şi stres management, relaţionarea cu cei din jur prin tehnici de foto-jurnalism, experimentarea prin tehnologie şi utilitatea ei în viaţa lor de zi cu zi, comunicare şi leadership comunitar, toleranţă la alte culturi etc. Prin acest program educaţional, dorim să asociem procesul învăţării cu bucuria, pentru ca, în final, elevul să fie determinat să-şi construiască în mod independent drumul către succesul său.” a declarat iniţiatorul şcolii, Şerban Moldoveanu, preşedinte ApEAL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *