VÂNĂTOAREA DE COMORI MOGOȘOAIA – 2013

Hai să ne cunoaștem! Prin joc, spre sănătate
21/06/2015
JobTransport, targ de joburi
21/06/2015
Workshopul de educație non-formală din  cadrul târgului de la Mogoșoaia, perioada 3-4 august 2013, a avut peste 50 de participanți , elevi din București de vârste și școli diferite. Atelierul a primit deosebit de multe reacții pozitive, reușind să îmbine cu succes activități de mișcare în aer liber, recreative cu metode non-formale de explorare a culturii arhitecturale românești, aducând un plus de valoare evenimentului prin spiritul pozitiv pe care îl promovează.

La Târgul de metode non-formale de educație de la Mogoșoaia ne-am jucat având cutia de comori pe masă. Participanții au trebuit să descopere conținutul cutiei, urmând instrucțiunile de mai jos:
Veți fi împărțiți în echipe formate din 3 sau 4 sau 5 participanți. Liderul echipei va primi de la noi harta cu obiectivele traseului, o listă de întrebări, o listă de sarcini, un jurnal de călătorie, regulile de joc și un pix.
Ce aveți de făcut este să adunați de pe traseu cât mai multe indicii, care să vă ajute la final să recompuneți conținutul cutiei de comori. În total sunt 10 indicii diferite, fiecare având un număr de ordine. Echipa trebuie să le adune pe toate și să le recompună într-un tot unitar.
Indiciile pot fi la îndemână, pe parcursul traseului, sau la obiective, pur și simplu afișate. Sau trebuie muncit pentru ele, rezolvând anumite sarcini. Indiciile afișate nu se însușesc, nu se rup, ci se copiază pe jurnalul de călătorie primit, pe fața unde scrie zona A, corespunzator fiecărui număr. Pe verso, unde scrie zona B, vă așezați indiciile într-o formă mai logică. Acela va fi produsul final al jocului. Se va compara apoi rezultatul vostru cu forma din cutie și va câștiga echipa care va fi cel mai aproape de varianta corectă. Câștigătorul va avea dreptul să se folosească de conținutul cutiei.
Lista cu cele 10 întrebări trebuie completată pe tot parcursul traseului. Se va aduce lista cu răspunsuri la bază (adică la noi) și dacă cel puțin 7 răspunsuri sunt corecte, veți primi un indiciu.
Lista de sarcini trebuie rezolvată. Nu există o ordine anume. Vă deplasați cu toată echipa la locul propus și după ce rezolvați sarcina stabilită de complicii noștri, primiți de la ei câte un indiciu pe care îl treceți în jurnal.
Pe tot parcursul traseului puteți descoperi ouă de găină.
Dacă le aduceți întregi la bază puteți obține orice indiciu vă lipsește. Din acest motiv sugerăm să folosiți ouăle la final, ca un as din mânecă.
LISTA DE SARCINI
1.            Găsiți-l pe șeful pazei și solicitații parola zilei. Parola va deveni indiciul cu numărul 10
2.            Folosiți parola la magazin și veți primi indiciul nr. 9
3.            Rezolvați exerciițe impuse la cortul nr. 66 și veți primi indiciul nr. 5
4.            Copiați textul pietrei de mormânt din interiorul bisericii, în întregime, veniți cu el la bază și primiți indiciul nr. 7
5.            Mergeți la ghețărie, ascultați cu atenție indicațiile, rezolvați sarcina și primiți indiciul nr. 8
999729_428760750572565_1535550275_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *